26
November
2020
Skupno usposabljanje z delavnico
Spletno usposabljanje

Zakaj moramo razumeti ljudi, da bi lahko izboljšali svoje rešitve

Spoštovani partnerji!

Za vas smo pripravili interaktivno spletno usposabljanje Zakaj moramo razumeti ljudi, da bi lahko izboljšali svoje rešitve?


VSEBINA USPOSABLJANJA

Večina storitev in proizvodov je namenjena ljudem. A če želimo, da bodo ljudje naše rešitve tudi uporabljali in kupovali, moramo upoštevati njihove "svetove", moramo dojeti, da to, kar razmišljamo in delamo mi sami, ni nujno to, kar želijo ali razmišljajo drugi ljudje, naše (bodoče) stranke.

Danes še vedno pogosto zasledimo, da je načrtovanje in izvedba proizvodov v izključni domeni inženirjev, zato velikokrat kot rezultat dobimo zapletene proizvode, s številnimi funkcijami, ki jih ljudje običajno niti ne potrebujejo niti ne želijo.

CILJ USPOSABLJANJA

je odgovoriti na naslednja vprašanja:
 • Kaj nam preostane, ko obstoječe metode analize trga ne dajejo pričakovanih rezultatov? Ko nam prodaja pada in ne vemo zakaj? Ko se nam zdi, da smo prišli do točke, ko se soočamo z neznanimi izzivi, ki jih do danes še nismo reševali?
 • Kako razumeti ljudi in njihove "svetove" kot osnovo za snovanje ali osvežitev lastnih proizvodov in rešitev?
 • Zakaj se ljudje obnašajo "čudno" in ne razumejo in uporabljajo naših rešitev?
 • Kako v podjetjih kot so Xerox, Boing, Microsoft, Nissan, Google, Intel in LEGO že zadnjih 20 let rešujejo podobne probleme?
 • Kako implementirati tovstno znanje in pristope v lastne rešitve?
 • Kako rešiti konkretne izzive v lastnih podjetjih ter kako vstopiti v življenja in svetove ljudi, ki so naši (bodoči) kupci/zaposleni/poslovni partnerji?
 
TERMINA IN VSEBINA DELAVNIC

SKLOP 1
Torek, 24. november 2020, od 10.00 do 11.30
 • predstavitev problematike ter reševanje izzivov z antropološkimi / etnografskimi / humanističnimi metodami razumevanja ljudi, zaposlenih, strank,
 • intraktivno delo v manjših skupinah,
 • delo v skupinah: reševanje praktičnih primerov - kjer se bodo udeleženci preizkusili kot “antropologi”,
 • povzetek in ugotovitve po skupinah. 

SKLOP 2
Četrtek, 26. november 2020, od 10.00 do 11.30
 • podrobna predstavitev metodologije in primerov,
 • interaktivno delo v skupinah, na podlagi konkretnih primerov iz njihovih podjetij.

Po predavanju bodo na voljo posnetki predavanja in vse skupinske diskusije, seznam literature in virov za nadaljnjo uporabo teh metodologij pri delo v lastnem podjetju.


PREDSTAVITEV PREDAVATELJICEAlenka Bezjak Mlakar je leta 2015 doktorirala s področja antropologije in njene aplikacije v poslovni svet. V zadnjem desetletju je z metodami opazovanja z udeležbo in aktivne participacije sodelovala pri več projektih, kjer se je osredotočala na reševanje poslovnih problemov z multidisciplinarnimi pristopi k ljudem usmerjenega pristopa. Sicer pa v okviru podjetja deluje tudi na področju organizacije mednarodnih dogodkov in marketinga.

Njen najnovejši projekt je razvoj nove platforme za dogodke MeetComplete, ki bo namenjena enostavni organizaciji kompleksnih dogodkov, tako fizičnih, hibridnih kot tudi virtualnih.


      
INFORMACIJE ZA PRIJAVE

Dogodek je brezplačen z obvezno prijavo do petka, 20. novembra 2020 do 13.00 ure.

S prijavo se zavezujete k udeležbi na obeh terminih sklopov 1 in 2. 

Spletno povezavo do usposabljanja vam bomo posredovali nekaj dni pred začetkom izvedbe.


Vljudno vabljeni!
Prijava
Podatki o podjetju
Kontaktne osebe
Copyright 2020 KOC INOVATIS | Pogoji poslovanja
Oblikovanje spletne strani MMstudio