29
September
2021
Digitalno središče Slovenije, BTC Ljubljana

Prihodnost nepremičnin za lastnike, najemnike in vse ostale deležnikeNizkoogljične stavbe ustvarjajo prihranke in izboljšujejo bivanje ter delo lastnikom in najemnikom

Vsi lastniki nepremičnin lahko z vlaganji v nizkoogljične pametne stavbe ustvarijo velike prihranke, si zagotovijo konkurenčno prednost, izboljšajo delovanje, zmanjšajo ogljični in okoljski odtis. Interes za zmanjšanje stroškov in izboljšanje kakovosti stavb imajo nedvoumno tudi uporabniki in najemniki nepremičnin.

Večja učinkovitost stavb in pametne aktivne stavbe so  eden ključnih vidikov za doseganje ciljev podnebne nevtralnosti ter boljšega bivalnega in delovnega okolja. Digitalne in zelene tehnologije v stavbah bodo ključne za doseganje zastavljenih ciljev oz. lahko doseganje teh ciljev zelo pospešijo. 

Na dogodku bomo predstavili spoznanja in izkušnje mednarodnih in slovenskih strokovnjakov ter odgovarjali na vprašanja:
  • Kako se bo spremenilo načrtovanje, gradnja, prenova, upravljanje, vzdrževanje, zagotavljanje varnosti v stavbah?
  • Kako bomo upravljali s veliko količino podatkov v stavbah, optimizirali njihovo delovanje, povezali »grid edge” tehnologije (obnovljivi viri energije, e-mobilnost)?
  • Kako bomo umeščali stavbe v elektroenergetsko infrastrukturo?
  • Kako bomo povezovali sisteme v stavbi in deležnike iz različnih sektorjev (IT, energetika, mobilnost)?
  • Kakšne kompetence bodo potrebne za nova delovna mesta?
  • Kako bo vse to vplivalo na investicije, varnost, zdravje in bivalno ugodje uporabnikov? 

KOC INOVATIS je podpornik dogodka.

Dogodek je namenjen:

Vsem lastnikom, najemnikom, vzdrževalcem, investitorjem, uporabnikom, upravljavcem večjih skupin stavb (lastniki trgovskih verig, bank, zavarovalnic, bencinskih servisov…), projektantom (arhitektom, gradbenikom, strojnim in elektro inženirjem), ponudnikom IT rešitev, energetskih in mobilnostih rešitev, ki se soočajo s številnimi novimi dilemami in iščejo nove pristope, kako upravljati, vzdrževati in načrtovati bolj trajnostno.

PROGRAM IN PRIJAVE >> 
Copyright 2020 KOC INOVATIS | Pogoji poslovanja
Oblikovanje spletne strani MMstudio