9
December
2021
Poslovni zajtrk
Zoom

Zeleni prehod - trendi 2022 / priložnosti, nevarnosti, cilji, ukrepi za podjetjaSpoštovani,   
 
vabimo vas Zeleni zajtrk za člane CER in partnerje KOC INOVATIS, ki bo potekal 9.12. od 9. do 11. ure preko spleta. Govorili o trendih na področju trajnosti in podnebnega ukrepanja v letu 2022, zakaj je pametno, da podjetja vlagajo v podnebne in socialno odporne poslovne modele. Kakšne so priložnosti in tveganja zelenega prehoda, zakaj je pomembno meriti odtis poslovanja, kakšne cilje si  zastaviti  ter kako ukrepati, da bo zeleni prehod čim uspešnejši. 


PROGRAM DOGODKA
 
Uvodni pozdrav
Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER
 
Zgodovinska priložnost za ozelenitev gospodarstva in mednarodna sodelovanja med Slovenijo in Nizozemsko
Pogovor z Johannesom Obed Verboom, veleposlanikom Kraljevine Nizozemske v Sloveniji
Pogovor bo vodil Žiga Čebulj, strokovni svetovalec na področju inovacij, digitalizacije in zelenih tehnologij CER

Dobre prakse zelenega prehoda podjetij na Nizozemskem in trendi 2022
Danka Oosterhof, vodja programa, Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC)

Predstavila bo dobre prakse zelene tranzicije podjetij na Nizozemskem. Osredotočila se bo na razloge, zakaj je pametno, da podjetja vlagajo v podnebne in socialno odporne poslovne modele. Dotaknila se bo tveganj, če podjetja ne ukrepajo zdaj in predvsem koristi za podjetja pri proaktivnem raziskovanju poslovnih priložnosti, ki jih bo prinesla trajnost.

Trendi zelenega prehoda 2022 za podjetja v Sloveniji
Petra Kandus, strokovna svetovalka trajnostne poslovne strategije in nefinančno poročanje
Mateja Treven, strokovna svetovalka za področje zelenih financ in nefinančnega poročanja
 
Petra Kandus bo v okviru zelenega prehoda in trendov v 2022 predstavila: kako podjetja podnebno ukrepanje prevajajo iz teorije v prakso, kaj pomeni Net-Zero obveza za podjetja, kako naj podjetja v dobavnih verigah začnejo s podnebnim ukrepanjem, da ostanejo konkurenčne, kakšna so podnebna tveganja za podjetja in kako vplivajo na njihovo poslovanje, kakšni so trendi z vidika nefinančnega poročanja in katerim metrikam naj podjetja sledijo že danes, da ne bodo v zaostanku.

Mateja Treven bo osvetlila zakaj močan ESG profil vodi do boljše finančne uspešnosti in višjega vrednotenja podjetij, kako bodo na trg vplivale razširjene zahteve po ESG razkritjih za finančne institucije in podjetja (konvergenca finančnega in nefinančnega poročanja), kam se razvija EU taksonomija in zakaj bo postala neobhodni del vsakega financiranja, kje so največje priložnosti ter smer razvoja na področju trajnostnega/ESG investiranja, kakšna so pričakovanja za trg emisijskih kuponov. 


Interaktivna delavnica in zeleno spletno druženje


PRIJAVE >>
Copyright 2020 KOC INOVATIS | Pogoji poslovanja
Oblikovanje spletne strani MMstudio