Novi evropski Bauhaus: Komisija začela fazo zasnove

April
2021
20
Novi evropski Bauhaus je pobuda, ki jo je predsednica EU komisije Ursula von der Leyen napovedala leta 2020 v svojem govoru o stanju v Uniji. Novi evropski projekt Bauhaus je okoljski, gospodarski in kulturni projekt, katerega cilj je združiti zasnovo, trajnostnost, vključenost, cenovno dostopnost in naložbe, da bi lažje uresničili evropski zeleni dogovor.

 
Temeljne vrednote novega evropskega Bauhausa so torej trajnostnost, estetika in vključenost. V fazi zasnove se želi oblikovati koncept pobude s soustvarjanjem pri iskanju zamisli, odkrivanju najnujnejših potreb in izzivov ter povezovanju deležnikov. Komisija bo v sklopu faze zasnove letos spomladi med drugim priredila prvo podelitev nagrade novi evropski Bauhaus.

Po tej fazi bodo jeseni letos odprti razpisi za zbiranje predlogov, da bi z uporabo sredstev EU na nacionalni in regionalni ravni uresničili zamisli za novi evropski Bauhaus na vsaj petih lokacijah v državah članicah Unije.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je dejala: „Novi evropski Bauhaus je projekt upanja za premislek o tem, kako bomo po pandemiji lažje sobivali. Gre za povezovanje trajnostnosti in stila, da bi evropski zeleni dogovor približali ljudem in njihovim domovom. Za uspeh novega evropskega Bauhausa potrebujemo raznovrstne ustvarjalne ljudi – oblikovalce, umetnike, znanstvenike, arhitekte in državljane.“

VEČ O INICIATIVI >>
Copyright 2020 KOC INOVATIS | Pogoji poslovanja
Oblikovanje spletne strani MMstudio