9
Marec
2022
Skupno usposabljanje
Pomgrad d.d., Bakovska ulica 31, Murska Sobota

Mentorstvo

Spoštovani partnerji!

vabimo vas na skupno usposabljanje KOC INOVATIS na temo mentorstva.

TERMIN IN LOKACIJA

9.3.2022 od 9.00 do 12.00 
v prostorih partnerja Pomgrad d.d., Bakovska ulica 31, Murska Sobota,.


NAMEN USPOSABLJANJA

Mentorstvo se čedalje bolj uveljavlja kot zelo dobra metoda prenosa znanja, pa naj gre za uvajanje novih zaposlenih, vzgajanje naslednika ali pa prenos novo pridobljenih znanj na sodelavce. Pri dobrem mentorstvu ne gre samo za prenos znanja, ampak se ljudje skozenj tudi zbližajo. Če je mentorstvo  dobro načrtovano in vodeno, potem se v  odnosu mentor – mentoriranec namreč vzpostavi posebno vzdušje in razvije pozitivna komunikacija, zaradi česar odnos dobi kvaliteto pozitivnega jedra, ki prispeva k pozitivni klimi kolektiva. 

Če želimo zagotoviti dobro mentorstvo, moramo proces učenja skrbno načrtovati. Nujno je tudi upoštevati učne značilnosti posameznikov in najpomembnješa pedagoška načela za učenje odraslih. 

VSEBINA USPOSABLJANJA

1) Uvod v delavnico 
2) Izkušnje udeležencev z mentorstvom 
3) Kaj vpliva na učinkovitost mentorstva 
4) Mentorstvo skozi praktične primere
5) Širša slika mentorstva:   kdaj je smiselno, zakaj je potrebna sistematičnost mentorskega procesa, kakšno vlogo ima komunikacija v mentorstvu, katere so prednosti mentorstva za posameznika in podjetje
6) Jaz kot mentor – kaj lahko spremenim? 
 
CILJNA SKUPINA

Ciljna skupina: mentorji, mentoriranci, kadrovski delavci, vodje in vsi, ki jih zanima prenos znanja v podjetjih.

PREDSTAVITEV PREDAVATELJICE



Delavnico bo vodila Alenka Planinc Rozman, ki je vodilna in uveljavljena poslovna coachinja in procesna svetovalka pri nas. Po izobrazbi je univ.dipl. sociolog družboslovne informatike.   Ima bogate izkušnje s področja vodenja v domačih in mednarodnih podjetjih, organizacijah in vladnih iniciativah. Zadnja leta s svojim znanjem prispeva tudi k uveljavljanju dobrih praks na področju psihosocialnih tveganj na delovnem mestu, kot so absentizem, prezentizem, usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, fluktuacija, stres in izgorelost, uvajanja projektov nasledstev ter mentorstva.


      
INFORMACIJE ZA PRIJAVE

Obvezna je prijava na usposabljanje, prijavite se lahko preko naše spletne strani: http://koc-inovatis.si/dogodki.html, lahko pa tudi na mail koc.inovatis@gmail.com.



Vljudno vabljeni!
Prijava
Podatki o podjetju
Kontaktne osebe
Copyright 2020 KOC INOVATIS | Pogoji poslovanja
Oblikovanje spletne strani MMstudio