Anketa med partnerji o usposabljanjih

Marec
2021
24
S partnerji KOC INOVATIS smo v januarji izvedli anketo o usposabljanjih. Anketo je izpolnilo 20 partnerjev od 28 partnerjev. 
1. Na vprašanje  »Koliko so vam v tem obdobju usposabljanja prioritetna pri vašem delu«,  je povprečje odgovorov znašalo 4 na stopenjski lestvici od 1 (najnižje na prioriteti) do 5 (najvišje na prioriteti).

2. Na vprašanje »Ali so vam usposabljanja višje, enako ali nižje na prioriteti glede na čas pred epidemijo« je 
 • 7 partnerjev odgovorilo, da so jim nižje na prioriteti, 
 • 4 partnerji, da so jim višje in 
 • 9 partnerjev, da so jim enako pomembna kot pred epidemijo.
3. Na vprašanje, katere vsebine skupnih usposabljanj bi jih najbolj zanimale, so bili odgovori sledeči:
 • za mehke veščine (komunikacija, motivacija, obvladovanje stresa na delovnem mestu, upravljanje s konflikti, timsko delo, ipd) se jih je opredelilo 8,
 • za vodenje se jih je opredelilo 6,
 • za digitalizacijo so se opredelili 4,
 • poleg tega so posamično izpostavili še trajnostni razvoj, organizacijo in vodenje povezano z delom od doma, prodajne veščine, BIM izobraževanje, posamezna programska orodja ipd.
4. Na vprašanje »Če lahko, navedite prosim primere dobrih praks, ki ste jih doživeli v času epidemije«
 • jih je največ odgovorilo, da je zelo pomembna stalna in odprta komunikacija vodstva z zaposlenimi o zdravstvenem stanju zaposlenih, njihovih strahovih in omejitvah, o posameznih ukrepih za zajezitev epidemije, ki se izvajajo v podjetju, o širjenju optimizma s strani vodstva, pa tudi redna komunikacija s poslovnimi partnerji;
 • na drugem mestu so izpostavili pospešeno digitalizacijo  procesov v podjetjih, tudi v povezavi z delom od doma, ob tem pa skrb za ohranjanje stalne komunikacije med zaposlenimi;
 • nekateri so situacijo izkoristili tudi za reorganizacijo in optimizacijo dela;
 • nekateri so se izkazali z dobrodelnimi dejanji, ki si zaslužijo, da jih predstavimo:
Lineal d.o.o
Skupaj z Domom Danice Vogrinec Maribor vstopajo v akcijo Za kanček več z Inženirji dobrodelnosti. To je skupen poziv podjetjem, da namesto prazničnega obdarovanja svojo zahvalo za zaključeno poslovno leto izrazijo z dobrodelnimi gestami. V Linealu že vrsto let podpirajo dobrodelne projekte. Letos, ko njihovo podjetje praznuje 30 let, so se odločili, da bodo začeli novo poglavje družbene odgovornosti. Namesto praznovanja obletnice in decembrskega obdarovanja so donirali Domu Danice Vogrinec in k temu pozvali tudi poslovne partnerje. Z donacijo so v Domu Danice Vogrinec Maribor pristopili k nakupu zemljišča v občini Duplek, na katerem bodo uredili kmetijo. Z lastnimi zunanjimi površinami in povečanjem aktivnosti na prostem bo narejen korak h kvalitetnejšemu bivanju starostnikov in k delni samooskrbi doma z lastno zelenjavo. Upajo, da bo to postal uspešen primer dobre prakse.

Pomgrad d.d.
Pomagali so Zdravstvenemu domu MS za nakup respiratorja in defibrilatorja ter zaščitnih mask, Splošni bolnišnici MS – oddelku za perioperativno medicino in za nakup ventilatorja. Kot soustanovitelj so še dalje ostali zvesti Fundaciji Marof, katere poslanstvo je zagotavljanje denarne in svetovalne podpore za otroško, mladinsko, invalidsko in socialno varstvo, športno in kulturno vzgojo, financiranje športnih in kulturnih dejavnosti ter izobraževanje otrok in mladine. 20. maja so že tretje leto zapored praznovali svetovni dan čebel in ker se v Pomgradu zavedajo pomena skrbi za okolje in, ker so tudi čebele gospodaren in preudaren gradbenik, so se odločili narediti lasten Pomgradov čebelnjak. Stanje (t.i. živalnost) čebeljih  družin jim bo pokazatelj, kakšna je njihov okolica in kako je za naravo poskrbljeno oziroma, kako za njihovo okolje skrbijo sami.
 
Knauf Insulation, d.o.o.
Donirali so opremo zdravstvu,  izvajali programi podpore zaposlenim v času pandemije.
 

 
Copyright 2020 KOC INOVATIS | Pogoji poslovanja
Oblikovanje spletne strani MMstudio